Pages

AUCMUN Society

Ahmet Ulusoy College Model United Nations Society's official blog.

24 Şubat 2010 Çarşamba

AUCMUN Dünya Meselelerine El Atıyor...


Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan Model Birleşmiş Milletler Türkiye Konferansı, 1–5 Mart tarihleri arasında Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek.
Avusturya, Çin, Gürcistan, Hindistan, İran, Nijerya, Pakistan, Filistin, Portekiz, Katar, Rusya, Suudi Arabistan, Somali, Sri Lanka, Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika, Makedonya, Ermenistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Kanada, Belçika, Mısır, Almanya, Yunanistan, Gana, İsrail, Kazakistan, Kenya, KKTC, Lituanya, Malezya, Moldova, Filipinler, Romanya ve Ukrayna’dan gelecek olan geniş katılımcı profiliyle Türkiye’nin bu alanda yapılan en büyük uluslararası konferansı olma özelliğini taşıyor. Ayrıca Türkiye'nin de çeşitli üniversitelerinden ve liselerinden katılımcılar da Konferans'ta görüşlerini aktarma olanağı bulacaklar.

Konferans'ta Birleşmiş Milletler bünyesinde hâlihazırda tartışılmakta olan konularda katılımcı gençler kendi fikirlerini katarak yeni çözümler bulmaya çalışacak. Ele alınacak konular arasında nükleer silahların önlenmesi, din haklarının korunması, azınlık hakları, Kıbrıs sorunu, Süveyş Kanalı krizinin günümüzdeki etkileri, enerji güvenliği, Avrupa Birliği’nin meşruiyeti ve BM'nin uluslararası politikadaki etkisi yer alıyor.
Söz konusu platformda, 16–25 yas arasındaki gençler, kendi uyruklarını taşımadıkları bir ülkeyi temsil edecek ve görüşlerini BM kuralları çerçevesinde aktaracak.


Ahmet Ulusoy Liseleri Model Birleşmiş Milletler Topluluğu (AUCMUN), MUNTR organizasyonunda okulumuzu temsil edecektir. Bu bağlamda okulumuzdan organizasyona katılacakların listesi şu şekildedir:

Topluluk Başkanı:
Bekir Buğra Aydın – Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi

MUNTR Observer Öğretmenler
Yavuz Tombak
Aslı Bora

MUNTR Katılımcı Üyeler
Bilge Kağan Çevik
Erkam İlhan
M. Raşit Özmen
Furkan Tapsız
Didenur Şahin
Muhammed Gülen
E. Süheyl Karataş
M. Said Dağlı
Lütfullah Bingöl
M. Berat Aydemir
E. Emre Yener
F. Zehra Aksoy
E. Gökçe Aksoy
H. Kübra Diri
Rumeysa Kalın
Doğaçhan Dağı
Melikşah Çelikten
Y. Celal Güneş
Ömer Atagün
Zuhalhan Kızıltuğ

Ayrıntılı bilgi için: www.muntr.org