Pages

AUCMUN Society

Ahmet Ulusoy College Model United Nations Society's official blog.

24 Ocak 2009 Cumartesi

Dünya Gençliği İzmir Zirvesi

YAŞAR Üniversitesi’nde düzenlenecek Model Birleşmiş Milletler Konferansı’nda dünyanın dört bir yanından İzmir’e gelecek 400 üniversite öğrencisi buluşacak. Türkiye’den ve dünyadan birçok üniversitenin katıldığı uluslararası bir platform olan Model Birleşmiş Milletler Türkiye Konferansı’nın (MUNTR) 2009 toplantısı Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. 9-13 Mart 2009 tarihindeki organizasyonda katılımcı öğrenciler, BM gündeminde olan konuları tartışılacak. BM işleyişinin küçük bir modelinin gerçekleştirileceği organizasyona ev sahipliği yapacak Yaşar Üniversitesi, geçen yıl Ankara’da düzenlenen organizasyonu İzmir’e taşıyacak.
Dünya çapında bir deney
Büyük organizasyonu Selçuk Yaşar Kampusü’nde gerçekleştireceklerini belirten Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, "Biz sadece Yaşar Üniversitesi öğrencilerine değil, İzmirli gençlere dünya çapında büyük deneyim yaşatacak bir imkanı getiriyoruz" dedi. MUNTR ekibinden Alper Erdem ve Selim Barkan, Yaşar Ünive
rsitesi’nde düzenledikleri bilgilendirme seminerinde büyük ilgi gördüklerini söyledi.
Dünyanın gözü Yaşar'da olacak
Üniversite Kampusu'nde düzenlenecek "Model Birleşmiş Milletler Konferansı"nda dünyanın dört bir yanından İzmir'e gelecek 400 üniversite öğrencisi gerçek bir BM simulasyonu oluşturacak.
Türkiye'den ve dünyadan birçok üniversitenin katıldığı uluslararası bir platform olan Model Birleşmiş Milletler Türkiye Konferansı'nın (MUNTR) 2009 toplantısı Yaşar Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek. 9-13 Mart 2009 tarihinde düzenlenecek organizasyonda katılımcı öğrencilerce Birleşmiş Milletller'in (BM) gündeminde olan konuları tartışılacak.
GÖREV ALACAKLAR

MUNTR'ye katılan öğrenciler, aynen Birleşmiş Milletler'de olduğu gibi gruplar halinde farklı ülkeleri temsil edecek ve çeşitli komiteler altında görev alacak. BM işleyişinin küçük bir modelinin gerçekleştirileceği organizasyona ev sahipliği yapacak Yaşar Üniversitesi, geçen yıl Ankara'da düzenlenen organizasyonu İzmir'e taşıyarak tecrübeler edinebilmelerine destek olacak. Bu büyük organizasyonu Selçuk Yaşar Kampusü'n
de gerçekleştireceklerini belirten Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, "Biz sadece Yaşar Üniversitesi öğrencilerine değil, İzmirli gençlere dünya çapında büyük deneyim yaşatacak bir imkanı getiriyoruz" dedi.
İLGİ GÖRÜYORLAR
MUNTR ekibinden Alper Erdem ve Selim Barkan, Yaşar Üniversitesi'nde düzenledikleri bilgilendirme seminerinde büyük ilgi gördüklerini söyledi. MUNTR 2009 Medya Direktörü Selim Barkan, konferansta küresel ısınma, çocukların silahsızlandır
ılması, Ortadoğu politikaları gibi güncel konuların tartışılarak, ortaya çıkacak sonuçların BM Ankara Temsilciliği ve Dışişleri Bakanlığı'na iletileceğini vurguladı.
Amaçları nedir?
Birleşmiş Millet'lerin ilke ve değerlerini gençlere tanıtmak,
Gençlerin bu konulardaki bilgi ve yetkinliklerini etkin bir iletişim ortamında zenginleşetirmek,
Öğrencilerin global sorun ve krizlere duyarlılığını artırarak çözümün bir parçası olabilmelerini sağlamak,
Uluslararası bir katılım ortamınında gençlerin bu alanlardaki tecrübelrine katkı sağlamak.

Genç Birleşmiş Milletler “Yaşar Üniversitesi”nde
Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenecek Model Birleşmiş Milletler Konferansı’nda dünyanın dört bir yanından İzmir’e gelecek 400 üniversite öğrencisi gerçek bir BM simulasyonu oluşturacak. Türkiye’den ve dünyadan birçok üniversitenin katıldığı uluslararası bir platform olan Model Birleşmiş Milletler Türkiye Konferansı’nın (MUNTR) 2009 toplantısı Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. 9-13 Mart 2009 tarihinde düzenlenecek organizasyonda katılımcı öğrencilerce Birleşmiş Milletller’in (BM) gündeminde olan konuları tartışılacak.
Bilgilendirme semineri
MUNTR’ye katılan öğrenciler, aynen Birleşmiş Milletler’de olduğu gibi gruplar halinde farklı ülkeleri temsil edecek ve çeşitli komiteler altında görev alacak. BM işleyişinin küçük bir modelinin gerçekleştirileceği organizasyona ev sahipliği yapacak Yaşar Üniversitesi, geçen yıl Ankara’da düzenlenen organizasyonu İzmir’e taşıyarak,